Valimisjärgne kommentaar

Valimisliit Üks Kuusalu Vald, MARTI HÄÄL: „Valimistega on seotud mitu positiivset emotsiooni. Kõigepealt, et valimisaktiivsus oli Kuusalu vallas üle 60 protsendi. See näitab, et kohalikele inimestele läheb korda, mis vallas toimub. Palju aitas ilmselt kaasa, et seekord oli keda valida – ühele volikogu kohale kandideeris üle 8 inimese, see on ka Eesti mõistes tihe konkurss. Valijad usaldasid meie värskele valimisliidule 5 mandaati. Meie tasuta asju ei lubanud ja nänni ei jaganud, järelikult Kuusalu vallas on tark valija, valitakse inimesi ja ideid. Oleme oma manifestis esimese asjana välja öelnud, et kohalikus volikogus ei peaks neljaks aastaks andma verevannet ehk allkirja koalitsioonilepingule. Võiks pigem olla volikogu, kus iga volikoguliikme hääl on kogu valimisperioodi vältel oluline, et igas küsimuses ise otsustada, kas on poolt või vastu ja oma otsuse eest ka vastutada. See motiveerib tegutsema, et parimad ideed, mis volikogu lauale jõuavad, saaksid ka toetuse. Mis nüüd edasi saab, on valimised võitnud valimisnimekirja Ühine Kodu otsustada – kas üritavad senist poliitikat jätkata ja koalitsiooni teha? Praegu on tekkinud võimalus uutmoodi valitsemiseks, aga kas vajalik enamus volikoguliikmeid sellest kinni haaravad? Kas aeg on küps meie vallas apoliitilise asjatundjatest vallavalitsuse tekkeks?“